Kategorier
Ukategorisert

Dette er de beste podkast-plattformene i 2019

Skal du starte podkast, så må du ha et sted å legge de ut. Her er de beste plattformene, noen av dem til og med gratis!

Skal du starte podkast, så må du ha et sted å legge de ut. Her er de beste plattformene, noen av dem til og med gratis!

Selv om det er mulig å lage seg et podkast-hotell selv, så er det mye raskere å komme i gang med en av disse tjenestene. For i tillegg til å være vert for dine lydfiler, så hjelper de deg å spre podkasten.

Mange tror at man kan bare sende filene til Apple Podcasts eller Itunes, men det er faktisk bare en katalog over podkaster som bor andre steder – for eksempel på podkasthotellet ditt. Kanskje vil du inn på Google Play, Spotify og de store podkast-appene, og disse tjenestene hjelper deg med det. null

Spreaker

Spreaker har planer for alle typer podkaster. Den billigste er gratis, og så vokser prisene med funksjonaliteten du trenger. De tilbyr å ha mange ulike show, og distribuere podkasten din til alle de store nettverkene.

Transistor

Transistor har det kuleste navnet og også et godt valg enten du har et show, eller mange. De har en grei avspiller, men litt komplisert å embedde for eksempel på WordPress-siden din. De distribuerer podkasten din til alle de store nettverkene, inkluder Apple podcasts, Google Play og Spotify. De gir deg også muligheten til å lage en ganske kul nettside for podkasten din, slik som denne demoen. Den rimeligste planen starter på $19 / måned, men gir til gjengjeld muligheten for ubegrenset med både show og episoder.

Podbean

Podbean er en populær plattform, som har planer i alle størrelser, den billigste helt gratis. Dersom du har mange show, så starter prisene på $29 pr show / måned. De har sin egen app, som også kan bidra til å skaffe deg lyttere – men som også lar deg ta opp og redigere showet ditt. Podbean har en av de mest komplette plattformene, og lar deg også lage en hjemmeside for podkasten din.

audioBoom

audioBoom er et utmerket valg hvis du har flere ulike podkaster du skal ut med De har en avspiller som du kan embedde på din egen hjemmeside. Du kan legge til en episode bare med å klippe inn lenka i innlegget ditt. De kan også distribuere podkasten din til Apple Podcasts, Google podcasts og Spotify. Prisene starter på $10 pr show / måned.

Blubrry

Blubrry tilbyr både et hjem for podkasten din, og en hjemmeside basert på WordPress. Prisene starter på 12 dollar i måneden. I tillegg har de sin egen plugin, som du kan bruke på din eksisterende WordPress-side.

Libsyn

Libsyn har holdt på siden 2004 (!), og er en av de mer erfarne i gamet. Til tross for sitt litt umoderne uttrykk, så har plattformen støtte for det meste du trenger. De lager også en app for podkasten din til en hundrelapp i måneden. Fra $5 / måned.

Andre

  • SoundCloud er kanskje verdens største nettsted for deling av lyd, musikk og podkaster. Du kan starte gratis, og får laste opp noen timer i måneden, som holder for mange. De har en avspiller, som du kan embedde på hjemmesiden din. De har dessverre ikke muligheten til å distribuere podkasten din til Apple, Google eller Spotify.
  • BuzzSprout har mange ulike planer, den billigste er gratis – men ubrukelig siden episodene slettes etter 90 dager. Styr unna gratis-planen!
  • Zencast har planer fra $14 / måneden. Ta en titt!

Av Ole Kristian Losvik

Ole Kristian Losvik er lege og journalist. Til daglig jobber han i staten, men på denne siden skriver han helt og holdent på vegne av seg selv.

Legg inn en kommentar