De beste WordPress-utvidelsene

Skjermbilde av Wordpress-hjemmesiden

Jeg har prøvd mange WordPress-utvidelser, såkalte plugins. Her er de aller beste. 

Sist oppdatert mai 2017.

Sosiale medier

Man kan like det eller ikke. Men de fleste nettsteder er helt avhengige av sosiale medier for å lykkes. Du vil sannsynligvis gjerne at leserne skal dele på sosiale medier, og for mange nettsteder så er det deres viktigste trafikkdriver.

Jetpack er enkel å installere, og gir deg et godt utvalg av delingsknapper med anstendig utseende.

I tillegg anbefaler vi alle å bruke utvidelsen Facebook Open Graph, Google+ and Twitter Card Tags. Den legger til metainformasjon om sidene dine slik at de blir seende bra ut på sosiale medier.

 

 

Sikkerhet

Wordfence er en utvidelse som hjelper til å beskytte deg mot ondsinnede folk som vil hacke din WordPress-installasjon. Utvidelsen vil stoppe gjentatte forsøk på innbrudd, og har en nyttig funksjon for å søke gjennom filene på nettsiden din etter ondsinnet programvare.

De har både gratisversjon og betalversjon. Jeg synes gratisversjon er god nok.

iThemes SecurityDet finnes også andre sikkerhetsutvidelser som er verdt å ta en titt på. De beste alternativene er iThemes Security og All In One WP Security and firewall.

Anbefalt: Wordfence

 

Sikkerhetskopi / backup

Du må ha backup av sidene dine. Uansett hvor mye du sikrer deg, så kan uhell skje. Og det kan både skyldes ondsinnede angrep, men det kan også være fort gjort å gjøre en tabbe på egenhånd og miste mer eller mindre deler av nettsiden som du har bygget.

Dersom du ikke får til å sette opp backup selv er Jetpack det beste alternativet. For 40 dollar i året tar de daglige backup av ditt nettsted.

Av gratisalternativer ellers er BackWPUp min favoritt. De har også en premium-versjon. Men selv gratisversjonen kan ta automatisk backup av både dine filer og database, og lagre disse for eksempel til Dropbox eller FTP.

Anbefalt: Jetpack (enklest) eller BackWPUp (billigst)

Kommentarsystem

Kommentarfeltet er elsket og hatet. Jeg liker det, og tilbyr derfor det. WordPress sitt innebygde system krever litt innsats fra brukeren og administrator for å få til å funke. Derfor anbefaler vi at du ser på alternativer.

Jetpack tilbyr en vesentlig oppgradering av kommentarfeltet, med bedre design,  og mulighet for at brukere av store sosiale nettverk som Facebook og Twitter kan bruke kontoene sine der til å bekrefte hvem de er.

Det andre alternativet er Disqus. De gir deg lite kontroll på utseende av kommentarfeltet, og putter dessuten inn annonser for andre sider uten samtykke. Men ellers et ganske bra kommentarsystem.

Det tredje alternative er Facebook comments. De er store, og det er noe fordeler med å bruke verdens største nettsteds kommentarsystem, siden det blir svært enkelt for leserne dine å dele kommentaren på sosiale medier. Bruk utvidelsen, eller følg denne veilederen for å sette opp selv.

Anbefalt: Jetpack eller Facebook comments

Google analytics

Sannsynligheten er stor for at du ønsker å koble på Google analytics på din side. Da er Google Analytics Dashboard for WP et svært godt valg!

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Jeg vet ikke om man egentlig trenger en plugin for søkemotoroptimalisering. Det viktigste er godt innhold, og gode titler som dekker innholdet.

Yoast SEO er fylt med reklame og tull, og trekker masser ressurser fra serveren din – som fører til at sidene laster treger og brukerne blir mindre fornøyde.

Hvis du vil prøve en plugin for SEO, så anbefaler vi: The SEO Framework

Hvis du ikke velger en SEO-plugin som leverer sidekart (sitemap), så anbefales Google XML Sitemaps. Sidekartene hjelper søkemotorene å indeksere sidene dine.

Noen flere nyttige utvidelser

  • Duplicator hjelper deg å flytte WordPress-installasjonen din til en ny server. Det kan også være et nyttig verktøy for å ta backup av siden. Gratisversjonen lager en ferdig pakke som du kan installer på en ny server, mens betal-versjonen også kan løse dine backup-behov.

Legg inn en kommentar