Kategorier
Helse Notert

Med legekontoret på innerlomma?

Ole Kristian Losvik holdt foredraget «Med legekontoret på innerlomma» på IA-konferansen 2017.

– Folk kan nå ta EKG hjemme ved å sette et deksel på Iphone. Teknologirådet spør om dette og annen ny helseteknologi er bra eller dårlig nytt for helsevesenet. Svaret er vel at noe kan være bra, men det kan fort bli mye pes om friske pasienter skal ta i bruk all ny teknologi og komme til oss med unødvendige bekymringer, sier Losvik i doktorinord.no.

Kategorier
Helse Notert

Akademikerprisen 2016 til overlege og professor Dag Berild

– Antibiotikaresistens er en av verdens største helsetrusler. Berild har vært en ledende stemme i offentligheten, og har med sin forskning bidratt til å sette denne store trusselen på dagsorden, sier juryleder Curt A. Lier om årets prisvinner.

Juryen skriver i sin begrunnelse at Berild har vært en viktig drivkraft for at det i dag arbeides systematisk med å forbedre, som vil si å redusere bruken av antibiotika – og for at både politikere, helsemyndigheter og ansatte i helsetjenesten nå viser handlekraft. Det skriver Akademikerne på sine nettsider.

Kategorier
Notert

DJI lanserer den sammenleggbare dronen Mavic

Selskapet svarer dermed på GoPros lansering av sin sammenleggbare drone Karma. Dronen flyr i 65 km/t, sørger selv for at den ikke krasjer og har en flytid på 27 minutter.

Den tar opp i både HD og 4k. Mer info hos DJI.

Kategorier
Notert

NorlandiART åpner med bilder fra Losvik.

Den 5.oktober åpner NorlandiART med en storslått kunstvandring i bykjernen av Bodø hvor det de seneste ukene har kommet opp 20 ulike kunstverk av ulike nordnorske kunstnere – montert i folie på vinduer til ulike bygårder.

NorlandiART er et unikt kunstprosjekt og et kunstformidlingsprosjekt som forteller historier fra og om Nordland sett gjennom kunstnerøyne. Martin Losvik deltar sammen med blant annet Harald Bodøgaard, Karl Gustav Gjertsen, Johanne Seines Svendsen, Are Andreassen, Oscar Bodøgaard og Eilert Adelsteen Normannn.

Les mer på Stormen sine nettsider.