Kategorier
Helse Kommunikasjon

Har du blitt dultet i det siste?

Et lite dult. I retning av et valg noen andre har tatt for deg. Stadig flere prøver ut manipulerende hint framfor gammeldags paternalisme.

Kategorier
Helse Kommunikasjon

Helsedirektoratet har funnet tidenes styggeste farge

Da de nye nøytrale tobakkspakningene skulle designes, måtte de gjøre en grundig drittjobb. Finne en stygg farge. Og de lente seg på internasjonale forsøk…

Kategorier
Helse

Hva må legen fortelle til mine foreldre?

Etter hvert som ungdom blir til voksne, får de stadig større ansvar for sine egne helseopplysninger. Fra du er 12 år får du stadig større selvbestemmelsesrett.

Kategorier
Helse

Dette bør du vite om føflekker

Føflekker er oftest snille hudforandringer, men her er tegnene som bør føre til en time hos fastlegen.

Kategorier
Helse

Hvordan ta opp bekymring for demens med legen?

Enten du er bekymret for at du selv har en gryende demens, eller du er bekymret for at noen du er glad i utvikler demens, så kan det være nyttig å lese følgende råd for hvordan ta det opp med legen.

Kategorier
Medisinsk historie

Fra mishandlede frosker til EKG

Historien om EKG er nemlig historien om mishandlede frosker, profesjonelle sverdsvelgere, telegrafens framvekst, framvisning av dårlige kaninører og ikke minst høns som ble i godt humør av elektriske støt mot hodet.

Kategorier
Psykisk helse

Når blir tristhet til depresjon?

Livet svinger naturlig, og det er ikke nødvendigvis depresjon om man er nedstemt eller i dårlig humør. Kjenner du deg igjen i symptomene under – ja, da kan det være tid for å oppsøke legen din.

Kategorier
Graviditet

Hva er trygg mat i svangerskap?

Det er et mylder av råd, myter og anbefalinger for hva man kan spise og ikke under svangerskapet. Her har vi prøvd å oppsummere dem på en side.

Kategorier
Helse

Derfor hilser ikke legen på deg

Har du latt deg irritere over at legen ikke hilser på deg når hun møter deg på butikken? Det du kanskje ikke visste er at i noen tilfeller er det straffbart for helsepersonell å hilse.

Kategorier
Helse

Film om følelser fenger folk

30.000 har sett filmen der Alfred blir forelska. Han er også sint, skamfull, redd, trist og ensom. Hans gode venn Lykke støtter ham i hans evige kamp mot Skyggen. Se filmen og les intervjuet med psykologen bak filmen.